Even voorstellen

Opleidingen
Na mijn studie Scandinavische taal- en letterkunde en vervolgens ruim 10 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, startte ik in 1996 mijn eigen tolk- en vertaalbureau. Gaandeweg specialiseerde ik me steeds meer in medisch vertaalwerk, omdat dit mijn grootste interesse had.
Ik heb altijd een grote liefde voor dieren gehad. En hoewel ik opgroeide met ‘alleen maar’ cavia’s, was ik als kind al dol op honden, katten, paarden, geiten, schapen, en noem maar op.
Toen ik in 2005 mijn eerste hond kreeg, ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Later kwamen er nog een kat en een tweede hond bij, en samen met de twee cavia’s was mijn dierengezin compleet. Ik ging me steeds meer interesseren voor het lichamelijke, maar ook het geestelijke wel en wee van mijn eigen dier-baren en dieren in het algemeen en ik merkte dat ik de behoefte kreeg om als een brug tussen mens en dier te fungeren. Vandaar dat ik begin 2011 ik een cursus Diercommunicatie volgde.

Veterinaire homeopathie en spagyriek voor mens en dier
Later dat jaar kwam ik via een van mijn honden in contact met het VHCN in Ampsen (bij Lochem), waar ik die herfst begon met de hbo-opleiding tot veterinair klassiek homeopaat, die ik in het voorjaar van 2016 afrondde.
In het kader van deze opleiding maakte ik ook kennis met spagyriek, een alchemistische plantengeneeswijze, waar ik meteen een ‘klik’ mee voelde. Vandaar dat ik na mijn afstuderen aan het VHCN besloot een vervolgopleiding te doen bij het Spiritueel Bewustzijnscentrum Spagyriek in Almere. In 2018 heb ik deze opleiding afgerond, zodat ik nu als Spagyriektherapeut™ dier én mens mag behandelen.

Van klassieke homeopathie naar intuïtief werken
Na enkele jaren te hebben gewerkt op basis van de ziekteclassificatie (klassieke homeopathie), zoals ik tijdens mijn opleiding had geleerd, merkte ik dat de langdurige gesprekken – van vaak wel 1,5 uur – met de eigenaar weliswaar veel informatie opleverden, maar in sommige gevallen ook veel ‘ruis’. De eigenaar geeft immers altijd een interpretatie van de klachten van zijn of haar huisdier, in veel gevallen – en dat is logisch en begrijpelijk – gekleurd door zorgen over het dier.

Verder merkte ik dat ik in het voortraject van een consult of tijdens het uitwerken van mijn aantekeningen vaak al intuïtief wist wat er met een dier aan de hand was.

Toen het bovendien door de coronamaatregelen niet meer mogelijk was om op huisbezoek te gaan, besloot ik tot een nieuwe vorm van consulten, waarbij ik de eigenaar vooraf vraag een vragenlijst in te vullen en vervolgens tijdens het eigenlijke consult op afstand als het ware ‘inlog’ op het dier om een beeld van de klachten en de oorzaak ervan te krijgen.

Op die manier kan ik de CO2- en energievoetafdruk van de consulten beperken, wat ook nog eens beter is voor onze Moeder Aarde.

Diploma’s en  certificaten

 • Veterinaire Klassieke Homeopathie, VHCN – 2011-2016
• Basismodule Spagyriek, Spiritueel Bewust-Zijns Centrum – 2016
• Alchemistische Spagyriek Plantgeneeskunde™, Spiritueel Bewust-Zijns Centrum – 2016-2017

• Diercommunicatie, CIVAS – 2011
• IET voor dieren, Aurora Coaching – 2014
• Energetic Healing for Animals, Guild of Energists, UK – 2016
• Sacred Animal Spiritual Alchemy, The Lightfoot Way, VS – 2017